Hoe maak ik een e-ticket aan

Klik op ‘Inrichting event; E-tickets en badges’. In dit scherm maak je alle e-tickets aan voor het event.

Klik vervolgens op de groene knop ‘+ Nieuw e-ticket’ en volg de onderstaande stappen:

1. Geef het ticket een naam en kies het juiste type. Sla hierbij altijd code over en klik op ‘Volgende’.

2. Geef aan of het ticket gratis of welke prijs het moet hebben; Voeg eventueel een beschrijving toe (komt onder de ticketnaam schuin gedrukt op de website te staan); geef het maximale aantal beschikbare kaarten aan; vul in hoeveel kaarten per bestelling gekocht mogen worden; geef aan of het ticket na scannen een badge label moet genereren; geef aan of met scannen en het printen van een label ook direct de bezoeker wordt geregistreerd. Klik als je klaar bent op ‘Volgende’.

3. In deze stap geef je de beschikbaarheid aan. Je kan bijvoorbeeld aangeven dat het ticket op één dag beschikbaar is en vanaf welke tijda of dat het meerdere dagen geldig isb of dat het op specifieke data beschikbaar isc. Het deel uitnodigen kun je overslaan. Als laatste kun je nog aangeven of de kaart alleen beschikbaar is als de klant een code invoert. Hierbij kun je kiezen tussen een lijstd of een reekse. Ook kun je aangeven of de code één keer gebruikt mag worden. Als je klaar bent klik je op ‘Volgende’.

A.

B.

C.

D.

E.

4. In de laatste stap koppel je het juiste sjabloon aan het ticket. Indien er een badge is, voeg je dat sjabloon ook toe. Hetzelfde geldt voor de onsite badge.