Hoe maak ik een registratieformulier aan

Klik op ‘Inrichting event; Registratieformulier’. Je komt direct op de pagina waar de vaste attributen zichtbaar zijn. Hier kun je aangeven welke attributen je wilt tonen in je formulier. Let er op dat je altijd de knop ‘Actief’ aan vinkt en daarna ook, indien nodig, ‘Verplicht’. Als je namelijk alleen Verplicht aanvinkt, is het attribuut niet zichtbaar omdat de niet Actief is. De grijze attributen kunnen overigens niet worden uit gevinkt.

Naast de vaste attributen kun je ook extra vragen toevoegen middels de groene knop ‘+ Vraag toevoegen’. Als je hier op klikt verschijnt er een pop-up waarin je de gegevens van de vraag moet invullen en klik op opslaan. Bijvoorbeeld:

Zoals je in bovenstaande afbeelding ziet is dit een vraag van het type ‘keuzerondjes’. Uiteraard zijn er meer typen beschikbaar, zie de begrippenlijst. Keuzerondjes kies je bijvoorbeeld bij Ja of Nee vragen, zoals deze. Als voorbeeld laat dit document ook zien hoe je extra acties toevoegt op een vraag.

Als de vraag is toegevoegd, dan komt deze onderaan de pagina te staan. Als je op de regel van de vraag gaat staan, zie je een potlood om aan te passen, een groene deur om Opties toe te voegen (de Ja en de Nee) en een prullenbak om de vraag te verwijderen.

Wij gaan opties toevoegen en op die opties de acties ‘e-ticket toevoegen’ en ‘verborgen vraag tonen’.

E-ticket toevoegen: Klik op Opties en vervolgens op de groene knop ‘+ Optie toevoegen’. De eerste optie is Ja. Dit doen we nog een keer voor Nee.

Om een actie toe te voegen klikken we op de optie waar de actie aan gekoppeld moet worden, op de groene knop ‘ Acties’. Vervolgens klikken we op ‘ + Actie toevoegen’. Hier kies je de juiste actie:

Om een verborgen vraag toe te voegen moeten we eerst die vraag nog aanmaken. Je vinkt daarbij aan ‘Verborgen’.

Klik bij het toevoegen van een Extra vraag, Optie en/of Actie altijd op ‘Opslaan’.