Hoe importeer ik relaties

Allereerst maak je het importbestand aan in Excel. Maak voor alle gegevens een aparte kolom aan. Dus kolom A is Geslacht (dit is altijd M voor male en F voor female), kolom B is voornaam, kolom C is tussenvoegsel, kolom D is achternaam, kolom E is e-mailadres enzovoorts voor alle andere gegevens die je wilt importeren.

Wanneer je het bestand compleet hebt dan sla je dit op als een CSV Bestand, door lijstscheidingstekens gescheiden (Windows-tekst voor Apple). Excel geeft bij het opslaan twee keer een pop-up. Klik beide keren op Ja of Ok. Als je het document sluit vraagt Excel weer of je het document wilt opslaan. Klik nu Niet Opslaan.

De volgende stap is het importeren in evisit. Klik hier voor op ‘Relaties/exposanten; Relaties’ en vervolgens op de blauwe knop ‘Importeren en exporteren; Relaties importeren’.

Je komt nu in een scherm waar je eerst de naam van de import op kan geven. Dit is optioneel maar ons advies is om de import dezelfde naam te geven als het document dat je gaat importeren. Op deze manier is het makkelijker bij te houden wat je al geïmporteerd hebt. Als je een naam hebt verzonnen, upload je het bestand en klik je op ‘Opslaan’.

De laatste stap is dat je de gegevens uit het CSV bestand middels dropdowns moet matchen met de gegevens in evisit. Het is hierbij heel belangrijk dat je gegevens niet in twee velden importeert, dit kan namelijk niet. En het laatste veld ‘Begin op regel’ is in dit geval 2, omdat de bovenste regel alleen de kolomnamen bevat en deze hoeven niet geïmporteerd te worden.

Als alle kolommen matchen dan klik je op ‘Opslaan’. Je ziet dan een grijze balk verschijnen en deze moet op een gegeven moment rood worden. Dit gaat heel snel. Als de import voltooid is verspringt het beeld naar de Relatielijst. Je ziet daar nu de geïmporteerde relaties staan.