Hoe maak ik een mailing/systeembericht op

Klik op ‘Communicatie; Systeemberichten’ en open één van de berichten die je wilt opmaken. De meest gebruikte zijn de Unsubscribe, Cancellation en E-ticket berichten.

Open een bericht door op het potlood te klikken. Je ziet dat je direct in de inhoud van het bericht komt. Hier kun je tekst typen, plakken en opmaken. Indien je tekst plakt, doe dit dan wel vanuit een .txt bestand. Dit programma haalt eventuele opmaak uit de tekst en zorgt ervoor dat de tekst, geplakt in evisit, helemaal gelijk in de mail komt. Als je in het tekst vak staat zie je een zelfde soort menu als in Word. Hier kun je de tekst eventueel mee opmaken, tabellen en link toevoegen.

Boven het tekst vak zie je een afbeelding staan. Dit is de header van het mailbericht. Uiteraard kan ook deze aangepast worden door met je muis over de afbeelding te gaan en op het binnenste prullenbakje te klikken.

De header verdwijnt en je kan een nieuwe afbeelding slepen of zoeken.

Zoals je in de tekst ziet, staan er twee ‘codes’: [att:salutation] en [att:name_last]. Dit zijn attributen die uit de velden van relaties en/of bezoekers worden weergegeven in het mailtje zelf. Deze attributen kun je selecteren in het menu bij ‘Gebruikersattribuut’.

Bezoekersattributen: Deze gegevens worden uit de bezoekerslijst gehaald.

Exposantattributen: Deze worden uit de exposantenlijst gehaald.

Relatieattributen: deze worden uit de relatielijst gehaald.

Overige attributen: Deze worden ook uit de bezoekerslijst gehaald. Aanhef is ‘Geachte <geslacht>’. Normaal gezien zet je hier een spatie achter en vervolgens ‘Volledige achternaam’. Je krijgt dan ‘Geachte heer Janssen’ te zien. De Volledige naam kan je eventueel laten terugkomen als je bijvoorbeeld een samenvatting van de inschrijving zou willen weergeven in het bericht.

Als de tekst geschreven is en je hebt de URL van de website gekopieerd, dan selecteer je heel het woord dat clickable moet worden. Vervolgens klik je op het linkteken.

Vervolgens plak je de URL in het bovenste vakje en klik je op ‘Oké’. Als het een mailadres betreft of een externe link, dan krijg je altijd een melden. Klik bij deze meldingen altijd op ‘Oké’. De tekst die clickable is, wordt nu blauw.

Als de tekst is opgemaakt is het wellicht noodzakelijk om het onderwerp van het bericht aan te passen. Dit doe je bij ‘Sjabloon’.

Een ander sjabloon dan de Eenvoudige layout is er over het algemeen niet. Hier hoef je dus niets aan te doen. Als het onderwerp naar wens is ingevuld, dan klik je op ‘Volgende’. Het onderwerp is daarmee ook direct opgeslagen.

Als laatste is er voor de wat meer ervaren project-inrichter ook nog de mogelijkheid om de tekst in HTML op te maken. Dit doe je middels het knopje met de <>.